Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Για όλα τα παιδιά του ylikonet.gr που θα βρίσκονται σήμερα στο Ξυλόκαστρο…



Λεπτό δαχτυλίδι μάζας Μ = 1 kg  και ακτίνας R = 0,2 m κυλίεται χωρίς να ολισθαίνει πάνω σε οριζόντιο μη λείο δάπεδο με σταθερή γωνιακή ταχύτητα ωο = 10 rad/s.Mε τη βοήθεια αβαρούς ακτίνας  R συγκρατείται στο κέντρο του δαχτυλιδιού δεύτερο σημειακό σώμα μάζας m = 1 kg που κινείται μαζί με το δαχτυλίδι. Κάποια χρονική αφαιρείται ακαριαία η αβαρής  ακτίνα χωρίς απώλεια ενέργειας. Αν η κρούση που θα ακολουθήσει ανάμεσα στο δαχτυλίδι και το σημειακό σώμα είναι ακαριαία να βρεθούν:
α. Η αρχική κινητική ενέργεια του συστήματος πριν την αποκόλληση του σημειακού σώματος.
β. Σε ποιο σημείου του δαχτυλιδιού θα γίνει η κρούση του σημειακού σώματος με το δαχτυλίδι.

γ. Θα συνεχίζει να κυλίεται το σύστημα αμέσως μετά την κρούση;  ποιο μέτρο της ταχύτητας του σημείου επαφής του δαχτυλιδιού με το δάπεδο αμέσως μετά την κρούση.



AΠΑΝΤΗΣΗ σε doc


ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε pdf                                                                                   

4 σχόλια:

  1. Χρήστο μας έλειψες.Ξέρεις πόσο πολύ σε αγαπάμε όλοι μας.Νάσαι πάντα καλά με την οικογένειά σου και σε ευχαριστούμε για την αφιέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστο σ’ ευχαριστούμε.
    Την επόμενη φορά ελπίζω να είσαι μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Ζήκο και Πολυνίκη.

    Ξέρω ότι έχω πολλές και καλές "δικαιολογίες" που δεν πέρασα το αυλάκι αυτή τη φορά αλλά την επόμενη φορά που πιστεύω ότι η συνάντηση του ylikonet.gr θα είναι στο μεγάλο ΝΗΣΙ θα είμαι μαζί σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tελικά μετά από 1,5 μήνα κατάφερα να διαμορφώσω καλύτερα(;) την αρχική άσκηση και ελπίζω σωστά αυτή τη φορά.
    Η βοήθεια του Παύλου Κοτσώνα του Κώστα Ψυλάκου αλλά και του Βασίλη Δουκατζή ήταν σημαντική-καταλυτική και τους ευχαριστώ που ακόμη με αντέχουν και με προσέχουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή